Όταν μου ζήτησαν να φτιάξω το Italeri Mirage, ενθουσιάστηκα πραγματικά. Ονειρευόμουν από παλιά να κατασκευάζω και να αναπαριστάνω τις καιρικές συνθήκες χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες σε ένα αεροσκάφος. Όπως γνωρίζουν κάποιοι φίλοι, έχω αχρωματοψία και ποτέ δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τα χρώματα ενός αεροσκάφους που ξεπερνά τις καιρικές συνθήκες. Έφτιαχνα πολλά κιτ 1/72 Matchbox (μερικά στρατιωτικά οχήματα) ως παιδί, μερικές φορές τα έβαφα. Τέλος πάντων, καμία σχέση με τις νέες τεχνικές και εξάλλου από τα δώδεκα μου δεν έχω αγγίξει στρατιωτικό κιτ.
Προφανώς, δεν ήμουν τολμηρός σε αυτό το έργο, αν και φτιάχνω μόνο αυτοκίνητα και μερικές φορές φιγούρες, έχω διαβάσει πολλά βιβλία για στρατιωτικά μοντέλα εκτεθειμένα σε όλες τις κακοτοπιές του καιρού, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.
Για να πετύχω ένα σοβαρό άρθρο, χρειαζόμουν έναν έλεγχο των χρωμάτων που μου επιτρέπουν να ζωγραφίζω με κάποια πιστότητα.
Δεν είχα αποφασίσει ακόμα ποια προϊόντα θα χρησιμοποιούσα για τη παλαίωση του αεροσκάφους μου όταν πέρασα από τον ιστότοπο της AMMO Mig και είδα ένα βιβλίο αφιερωμένο στη ζωγραφική αεροσκαφών αλλά όχι στις καιρικές συνθήκες που είναι: “Enciclopedia de la aviación técnicas de modelado Volumen 3”. Αυτό το βιβλίο μαζί με άλλες εκδόσεις Mig μου έδωσαν τις πληροφορίες και ειδικά τις αναφορές προϊόντων που απαιτούνται για να πετύχω αυτή τη νέα πρόκληση.
Επομένως, θα καταλάβετε, η χρήση των προϊόντων Mig είναι απλώς μια επιλογή του προσωπικού μου γούστου λόγω της στοργής μου και τίποτα άλλο. Στην πραγματικότητα, χωρίς αυτά τα βιβλία, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να πετύχω τον στόχο μου. Ωστόσο, αφού έγραψα και διάβασα το άρθρο μου, μπόρεσα να καταλάβω ότι προσάρμοσα αυτές τις τεχνικές βιβλίων στο δικό μου στυλ, που έφεραν στη ζωή κάτι διαφορετικό από αυτό που περιγράφεται σε αυτά.
Πηγή: modelersite.com